onsdag 26 januari 2011

Mjödbryggning eller vinoshitto?




Medeltidspoäng eller studentpoäng? det är frågan.
Mest student tror jag då metoden (jäshink i badkaret) inte är särskilt historisk.
Fulvin är aldrig gott (men drickbart) därför känns detta säkrare; om det mot all förmodan blir fulmjöd kan det inte vara äckligare än fulvin!

Jag och Sofia har påbörjat mjödprojektet. Mina projekt passar inte alltid så bra in med att bo på 28 kvadrat. Men får se det som en snygg inredningsdetalj.
Fick roade blickar i affären när jag tömde honungshyllan iallfall.


Allt är inhandlat och staplat på hög i väntan på att förjäsningssatsen ska börja jäsa. Den består av en petflaska stående på vardagsrumsbordet som ser högst aptitlig ut.
Innehåller 1 liter vatten ca 350 gram honung och starkvinsjäst.

vårat recept är 400-500 gram honung per liter vatten, starkvinjäst och blåbär. :) vi får se hur det går. Planen är att jäsa det i ca 2-3 månader och sedan ha några månaders lagringstid tills medeltidsveckan i Visby. Det man lyckas spara vill säga, det är ju dumt att släpa med 20 liter och man måste ju prova det några gånger för att se om det är värt det. (såklart)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar