onsdag 26 januari 2011

"Fuskrisotto"

Bestämdes på måndagskvällen att det skulle käkas lunch i skolan dagen efter. Jag hade helst velat ligga framför tvn resten av kvällen och sen smitit in på ica och köpt en pastasallad. Men fungerar inget vidare med flera dagar till csn och minus på kontot. (eller?)
Blev till att göra en snabbvariant av risotto, utan rätt sorts ris eller vin men blev gott ändå.


1 liter buljong
4 dl okokt ris
lite smör
parmesanost
ärtor och majs
kryddor (svartpeppar och kanel)

Stek riset i smör några minuter i en kastrull. Häll på några dl av buljongen och sjud på låg till medelvärme. rör rätt ofta och späd med mer buljong när det börjar koka bort. Riset ska bli mjukt och "koka ihop" med buljongen. Det tar ca 30 minuter. häll i så mycket ärtor och majs du vill ha (eller någon annan grönsak) riv i ca 1dl parmesanost (eller annan ost om man vill ha det) och krydda. Jag kryddade med mycket svartpeppar och lite kanel.
Blir 4-5 porotioner.

Eftersom frysen är full har jag helt enkelt ätit risotto sedan i måndags. Och lär göra det några dagar till. Fått skjuta upp veckans planer på bland annat linssoppa och majsplättar men det är väldigt skönt att komma hem till färdiglagad mat.

ca kostnad: 25-30 kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar