tisdag 16 augusti 2011

En puss i påsk till Paolo Roberto och hans pasta


En kompis mamma har Paolo Roberto som matgud. Jag är mer inne på Jamie Oliver, utan honom skulle jag fortfarande ha skalat vitlöken innan jag pressade den (till exempel).

När jag åker hem till Söderköping, läser jag alltid min mammas mattidningar, sen om jag hittar något gott tar jag med mig tidningen hem och provlagar det. I Mitt kök nr 06 2011 fanns en Paolo Roberto special och jag fastnade för en pastarätt med tomatsås. Tidningen hamnade i väskan, sedan i bokhyllan och någon månad senare på golvet. När man trampat på något ett par gånger så brukar man i regel plocka upp det, och den här gången var det en tidning med en pasta rätt som jag skulle laga. Självklart gjorde jag inte som det stod, men gott blev det!

Pasta med tomat och sardellsås

Tomatsås

ca 1 dl olja
2-3 vitlöksklyftor
1 chili (används efter smak)
i burk krossade tomater

sardellsmör

1 burk sardeller
100 gram smör

pasta
salt

koka upp olja och krossade tomater, låt det sedan puttra ihop till en sås, ca 15 minuter, undertiden smaksätter man med chili, vitlök och salt.

Mixa ihop sardellerna med smöret.

Koka pastan och häll av den i ett durkslag. Blanda sedan ner pastan i tomatsåsen, rör om och tillsätt sardellsmöret. Rör tills allting har smält, smaka av med salt och servera.

Jättegott och väldigt len smak.
Nästa gång tänker jag testa med tonfisk eftersom jag gillar det bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar